Välkommen till Blekingska!

Blekingska är en av Lunds mindre nationer, vilket gör det lätt för dig som ny student att komma in i gemenskapen. Varje fredag har vi någon av våra klubbar, där musiken oftast står i fokus; allt från punk till disco med livespelningar lite då och då!

Sedan 1994 har vi drivit en av södra Sveriges mest intressanta livemusikscener med band som Broder Daniel, Familjen, Billie the Vision and the Dancers, Bob Hund, Silvana Imam, Discoteka Yugostyle, The Hives m.fl. Som medlem har du alltid rabatterat pris på inträde till klubbar och konserter!

Förutom att klubba hos oss kan du även besöka vårt pluggcafé, vår mysiga onsdagspub eller ta en bit mat och öl på vårt fredagsölcafé. Vill du engagera dig finns något för alla, vare sig du gillar att idrotta, sjunga, skriva, baka, laga mat eller skaka drinkar! Att engagera sig ideellt på Blekingska ger – förutom nya vänner och fina minnen – en otrolig erfarenhet som ser bra ut på CV:t samt en förtur till våra bostäder. Som tack för att du engagerar dig anordnar vi tackfester och rabatter på nationens verksamheter.

Läs om hur du blir medlem!


Din första tid på Blekingska

Vecka 38 är det Novischvecka på Blekingska! 

 

MÅNDAG 17/9

TDC hos Novischfaddrarna

TISDAG 18/9

Filmkväll på nationen

ONSDAG 19/9

Pubrunda på Lunds nationer

TORSDAG 20/9

Vilodag! Ladda upp inför Novischhelgen!

FREDAG 21/9

Mat och karaoke på Sonjas Ölcafé och sedan klubbrunda

LÖRDAG 22/9

Tävlingseftermiddag I parken och sångboksinsjungning på kvällen

SÖNDAG 23/9

Söndagsbrunch på Blekingska med medaljutdelning till alla novischer

 

NOVISCHFESTEN den 28 september