Valberedningens förslag till poster HT2016 – VT2017

Blekingska Nationens valberedning föreslår att följande personer väljs till poster, HT 2016-VT 2017

Klubbmästare, 2 terminer                Maria Andersson

Från Uppsala kommer Maria Andersson nyinflyttad och redo att testa på tjänstemannalivet på Blekingska. Hon påpekar att det hade varit jättekul att prova på något nytt samt att hon tycker om att ta hand om folk. Med ledarskapskunskap från danskurser och en realistisk syn på alkoholhantering är det tydligt att Maria är redo att axla rollen som klubbmästare. Vi i valberedningen ser fram emot att Maria pyntar våra fredagsklubbar med glädje.

Café Frasse, 2 terminer                                              Ted Sörensen

Efter en termin som jobbare känner Ted det är dags att axla rollen som ansvarig för Café Frasse. Han har tidigare jobbat på ett vegancafé i sin hemstad Halmstad, något som passar bra in på det nuvarande temat på Frasse. Ted lade även fram många bra matidéer som kan stärka Frasses matutbud samt diskuterade temadagar som till exempel bokbytardagar med mera. Det känns därav givet att nominera Ted till Café Frasse.

Bandbokare, 2 terminer                Oscar Gruvberger

Oscar Gruvberger är 22 år gammal och för närvarande vaktchef. Han har ett brinnande intresse för musik, vilket gör honom utmärkt för posten som bandbokare. Oscar är väl införstådd i arbetet som krävs av en bandbokare och vill gärna jobba vidare på det nätverk med kontakter som finns. Han vill fokusera på starka band som stärker Blekingskas profil och därför vill vi i valberedningen föreslå Oscar till posten som bandbokare.

Hyresgästernas representant, 3 terminer                                      Helene Andersson

Efter sitt år som Qurator har Helene god insyn i stiftelsen arbete och känner nu att hon gärna vill fortsätta arbeta vidare med frågorna som hon varit drivande i. Hon har god insyn i hur diskussionerna gått under korridorsförmannamöten och vill gör nationen mer tillgängliga för alla som bor här. Att Helene även har bott på Blekingska sedan VT12 gör att valberedningen med glädje föreslår Helene till posten som Hyresgästernas representant.

PR-tjänsteman, 2 terminer             Gabriel Sturk

Gabriel är 24 år och jobbar på en webbdesignbyrå i Malmö. Från det här så besitter han kunskaper som är mycket givande för posten som PR-tjänsteman.  Han har också tidigare jobbat med bland annat siesta och festivalrykten, så när det kommer till PR för en musiknation så anser vi i valberedningen att Gabriel kommer att briljera!

AFÖS-suppleant, 2 terminer            Filippa Wieselgren

Filippa kommer under hösten och våren sitta som Q för Blekingska Nationen. Det hade därför gynnat nationen att hon även satt i AFs överstyrelse. Valberedningen vill därför nominera Filippa till vår AFÖS-suppleant.

AFÖS-representant, 2 terminer            Rebecca Mattsoff

Rebecca sitter för nuvarande som PQS och sitter därför på en kompetens och kunskap som hade gynnat nationen även i AFs överstyrelse. Valberedningen vill därför nominera Rebecca till vår AFÖS-representant.

Festmästare , 1 termin                                            Josefin Davidsson

Från Wermlands skogar kommer 25-åriga Josefin. Efter att ha hanterat Puben vill hon nu sköta ett större projekt. Med stort engagemang och god insyn i vad rollen som festmästare innebär anser valberedningen att hon kommer att göra ett utmärkt jobb.

Festmästare , 1 termin                                            Emelie Lundgren

Emelie Lundgren, 26 år, sitter för närvarande som senior och har tidigare briljerat som köksmästare. Nu känner hon sig sugen på att arrangera 2016 års Höstblot och har redan romantiska visioner över hur hon vill att blotet ska se ut. Hon är införstådd i arbetsbördan som posten innebär. Valberedningen är övertygad om att Emelies stresstålighet i kombination med hennes uttalade passion för festmästandet gör henne till en utmärkt person för jobbet.

Popcorn-tjänsteman, 2 terminer                                          Camila Hidalgo

Från Arlöv kommer Camila som vill göra en comeback på popcornutskottet. Efter att ha haft sitt fokus på Lundapride kommer Camila tillbaka med nya idéer och friska tag som kommer driva popcornutskottet framåt.

Novischtjänsteman, 2 terminer                                       Aron Ekelin

Aron Ekelin, född -95 från Ronneby, vill vara med och vässa till höstens novischperiod. Han vill satsa på att ragga internationella novischer och har redan idéer om hur detta skulle kunna gå till. Aron vill se kreativitet i hur novischperioden utformas och anser att alkoholfria aktiviteter bör få ta en större plats. Att klara av att vara pigg och glad under långa dagar bör inte vara något problem då Aron tycker om att prata med folk. Då han ska jobba på systembolaget hemma i Ronneby under sommaren kommer han att vara väl införstådd i hur alkoholtaggade, nyfyllda 20-åringar fungerar. Valberedningen tycker således att Aron är en klockren kandidat för novischtjänstemannaposten.

Sunday I’m in love, 2 terminer                                        Johan Edlund

Fruktfantasten Johan är 20 år och från Örnsköldsvik.  Han pluggar för närvarande miljövetenskap och har tidigare jobbat till och från på olika nationer. Johan svänger nu in på Blekingska nationen och känner sig manad för brunchutskottet. Med ett öga för fräsch mat vill valberedningen nominera Johan.

Barmästare, 1 termin                                            Robert Laine-Wyllie

Robert has abandoned sunny Australia for studying computer science in Lund. He has worked for the club and the pub and shown great interest for the position as bar chief. He understands how the bar works and how it interacts with the club and took a two weeks’ course in responsible alcohol management back in Australia. The election committee therefore believes that Robert will do an excellent job as bar chief.

Köksmästare, 2 terminer                                        Jennifer Kyllergård

Efter att ha suttit på Hovmästarrollen känner Jennifer att det nu är dags att ta steget in i köket som Köksmästare.  Med stor inblick i hur rollen funkar anser vi i valberedningen att Jennifer kommer servera god sittningsmat och hålla den höga standard nationen är van vid.

Senior, 2 terminer                                              Lehman Benson

Som sittande källarmästare vill Lehman gärna fortsätta med det arbete han påbörjat och vill därför bli en del av seniorskollegiet till hösten. Han ser både styrkor och brister i seniors arbete och ser därför utrymme för förbättringar och vill gärna fokusera på organisationskulturen. Med foten inne hos många av studentlivets organisationer tror vi i valberedningen att Lehman kommer bli en utmärkt och tillförande senior.

Senior, 2 terminer                                              Gustav Lilja

Gustav har suttit i seniorskollegiet under den gångna terminer och har varit drivande i både ekonomiska frågor likväl som engagemangsfrågor. Han studerar just nu till civilingenjör och har tidigare läst ekonomi. Gustav anser att transparans i senior är viktigt och menar även på att seniors bör synas och ta plats i nationens gemenskap. Seniorskollegiet arbetar med långsiktiga mål och vi i valberedningen anser därför att Gustav ska ges möjligheten att fortfölja det han har påbörjat.

Senior, 2 terminer                 Helene Andersson

Helene sitter just nu som nationens Qurator och har därför varit sammankallande för seniorskollegiet under ett år. Hon känner nu att det är dags att ta steget vidare och bli en del av seniorskollegiet. Hon är även nyinvald senior i KK, vilket ger henne en fortsatt god insyn i arbetet med de andra nationerna. Helene ser fram emot att fortsätta driva de frågor hon jobbat med under sitt år som Qurator och längtar även efter att bli mentor. Valberedningen ser därför gärna Helene som en del av seniorskollegiet.

Blekingska Nationens valberedning föreslår att följande personer får fortsatt förtroende HT16-VT17

Olivia Denkiewicz            Café Frasse, 2 terminer
Ludwig Schreither             IT-tjänsteman, 2 terminer
Emelie Staffas                Bar, 2 terminer
Annie Halje                Radiotjänsteman, 2 terminer

Blekingska Nationens valberedning föreslår att följande poster vakantsätts

AFÖS-Rep                 1 termin
AFÖS-sup     
            1 termin
Onsdagspubstjänsteman    
        2 terminer    
Onsdagspubstjänsteman    
        2 terminer    
Onsdagspubstjänsteman    
        2 terminer    
Onsdagspubstjänsteman    
        1 terminer    
Onsdagspubstjänsteman    
        1 termin    
Onsdagspubstjänsteman    
        1 termin
Sonjas Ölcafé    
            2 terminer    
Köksmästare    
            1 termin
Köksmästare    
            1 termin
Hovmästare    
            2 terminer    
Herulens Härold    
        2 terminer
Radio Blekingska    
        1 termin
Klubbmästare    
        2 terminer    
Klubbmästare    
        2 terminer    
Klubbmästare    
        1 termin    
Barchef        
        1 termin
Café Sunday I’m in love    
        1 termin
Idrottstjänsteman    
        1 termin
Körtjänsteman    
        2 terminer
Miljötjänsteman            2 terminer
Vaktchef    
            2 terminer    

Per Sterzel, Valberedningens ordförande

Posterna tillsätts på lagtima nationsmöte den 12 maj. Motförslag till dessa skall anslås senast fyra dagar innan mötet, den 8 maj, på anslagstavlan utanför Blekingska nationens expedition. Dessa motförslag skall även lämnas till valberedningens ordförande Ordförande, ordförandes postadress, alternativt mailas till valberedningen@blekingska.se.