Ärade heruler,

En av arkivariens uppgifter är att vid varje höstblot återge en del av det som hänt på nationen sedan förra blotet. Det är alltid svårt att mer exakt återge skratten, gemenskapen och de komiska situationerna, liksom lite svårare stunderna, så jag tänker koncentrera mig på de "mer objektiva" händelserna. 

Det som har dominerat lundalivet, och följdaktligen även Blekingskalivet, det gågna året har nog ingen missat. Karnevalen gick av stapeln ute på väster även detta år. Någon hörde ryktas att de höll på med något inne i stan också, men som vi alla vet är det riktiga centrat beläget någonstans i närheten av Netto på väster, och det var såklart där det riktiga partyt hölls. I dagarna tre var det fest på temat Sällskap. Grisfest, after-ski och sjöslag var några av de mest lyckade tillställningarna. Rikligt med god mat, dryck och sång i sällskap av känd underhållare från Sällskapsresan och Electric Banana Band gjorde karnevalen oförglömlig. 

Något annat, som inte lika fullt har dominerat lundalivet men väl många aktiva herulers liv, är nationens nya klubb. Det har kämpats och gnotts febrilt av tjänstemän och kuratel för att lansera den nya klubben. Ännu så länge är resultatet av mödorna inte fullt tillfredställande, men "alla barn i början". Även vårt flaggskepp Klubb Indigo tog en tid på sig innan det gick bra. Idag går Klubb Indigo för övrigt lysande, med fullt hus nästan varje fredag. 

Det gångna året har Blekingska många gånger tackat sina lyckliga stjärna för att det finns så många människor som brinner för nationen. Med ny klubb, karneval och all den vanliga verksamheten därtill har det blivit mycket hårt jobb och många glada stunder. Förhoppningsvis blir det bara fler och fler eldsjälar på nationen, i takt med att den fortsätter att öka i popularitet. Denna höst har cirka 500 novischer skrivit in sig på väster! Denna siffra understiger inte mycket nationens hela medlemsantal för tio år sedan! Idag har nationen nästan 1700 medlemmar. Hedersinspektor brukar apropå novischernas stigande antal berätta om när han själv var novisch på 40-talet. Då var de tre personer på Blekingskas novischfest. 

På årets bal kommer det liksom tidigare baler finnas mat och dryck i överflöd. Underhållning, sång, dans och intressanta samtal kommer att göra oss lika lyckligt utmattade den här gången som alltid. Efter förra balens installationer av både inspektor och hedersinspektor lämnas det den här gången helt fritt åt gästerna att själva göra kvällen högtidlig. 

Katrin Johnson, arkivarie