For FAQ in english, click here!

Q: Vad är Blekingska Nationen?
A: Blekingska är en av tretton studentnationer i Lund. Nationerna är organisationer som finns till för att stödja studenterna under sin tid i Lund genom boende, gemenskap och kul evenemang. Förr var vilken nation man gick med i kopplad till var man kom ifrån, men så är det inte längre.

Blekingska är enda nationen som ligger i västra Lund (men håller på att flytta till östra sidan, nära LTH) och vi lägger stor vikt vid våra livespelningar, pubar och vår bal Höstblotet. Läs mer om hur nationen funkar och vem som gör vad här!

Q: Varför ska jag gå med i Blekingska?
A: Förutom att vi är bäst och roligast så krävs ett medlemskap på nation för att kunna delta i nationernas aktiviteter. Att gå med oss ger också billigare inträde på våra klubbar, möjlighet till att skaffa lägenhet eller korridorsrum i något av våra hus och möjligheten att engagera dig i nationen som tjänsteman eller kuratel. Läs mer om våra evenemang här och här!

Q: Förlorar jag något på att gå med i Blekingska och inte i en annan nation?
A: Förutom om nationen har liknande rabatter som vi har på klubbinträdet så nej. Du kan fortfarande gå på andra nationers evenemang och jobba på andra nationer. Undantaget är om du vill bli tjänsteman/förman eller bo på en annan nation, då kan du behöva byta.

Q: Kan jag byta till Blekingska om jag gått med i en annan nation?
A: Ja, kom förbi på våra öppettider så hjälper vi dig!

Q: Kan jag gå med i Blekingska här eller någon annanstans online?
A: Nej, tyvärr har teknologin inte kommit så långt än utan du måste ta dig till vårt nationshus på Måsvägen 11. Du kan ta 4:an och hoppa av på Måsens Vårdcentral.

Q: Varför borde jag jobba på Blekingska?
A: Att jobba på Blekingska ger många fördelar:

  • Erfarenhet i kök, bar eller annat användbart

  • Matbiljetter och inbjudan till tacksittningar

  • Gratis inträde på klubb samma kväll

  • Framflyttning i bostadskön

  • En härlig gemenskap som du sedan kan lägga all din fritid på när du blir kuratelare

Gå med i facebook-gruppen Jobba på Blekingska om du vill se när vi letar folk! Mejla också till våra baltjänstemän på bal@blekingska.se om du är intresserad av att jobba på Höstblotet!

Q: Vad är grejen med Shoreline? Varför spelar ni inte Stad i Ljus som alla andra nationer?
A: SPELA SHORELINE!

Q: Vem stal gåsen?
A: Inga kommentarer.

Q: Vad är proggluckan och är den laglig?
A: Inga fler frågor.