Årskrönika anno 2015

Ärade Heruler,

Jag vill börja med att säga välkommen till Höstblotet 2015! Känns det som förra blotet var igår? Det var ett helt år sedan och det har hunnit hända en del. Låt mig försöka ge dig en bild av ur året har sett ut. 

I februari anordnades nationens första sångboksgenomsjungning. På festen medverkade såväl nya som gamla heruler och vi var inte sena på att förstå att det där med sångboksgenomsjungning, det är något vi måste fortsätta med.

Mer kalas blev det när vi tog färjan över Östersjön för att besöka Åbo nation. Klädkoden under resan var som sig  bör  högtidsdräkt  och  blickarna  från  övriga medresenärer var inte nådiga. Det togs bilder på oss och om hybrisen inte hade hunnit bräcka oss innan dess,  så  gjorde  den  garanterat  det  nu.  Vi  får  inte     glömma att balen var fantastisk. Vi fick nästan med oss fanan hem. 

Precis som många andra vårterminer så blev det dags för  tandemstafetten. En buss har aldrig varit så proppfull med bultande indiehjärtan. Det var förresten tydligen ett vinnande koncept att lyssna på metal och cykla tandem samtidigt. Våra två tvillingar tog hem Lilla bergshackan och lyckan var total. 

I mitten av maj åkte ett stort gäng heruler till Uppsala. Sushin i staden var precis som vårbalen, fenomenal.

På Siste April sken solen.

Sommar blev till höst och en ny Qurator och Källarmästare föddes, tillsammans fick de namnet Helehman. När studenterna kom tillbaka hade den nya sammansättningen av kuratelet renoverat loungen och en invigning hölls med snittar och bubbel. Det var en fin start på en fantastisk höst. 

I tjänstemannakåren har det under året andats engagemang. Det har varit fantastiskt kul att se nya utskottskoncept födas, där bland annat klubben Historiepoparna  under varje tillfälle har låtit oss färdas genom musikhistorien på ett magiskt sätt. 

Det var 14 år sedan vi senast samlades i Stora salen för Höstblotet, men i år är det äntligen dags igen. Trycket inför årets Höstblot har varit stort och det förstår vi. 

Därför vill jag avsluta med att säga tack. Tack till alla heruler som varit med och lyft nationen under året, tillsammans har vi visat att Blekingskas hjärta kommer fortsätta klappa för glädjen, gemenskapen, dårskapen och sången. Det är för oss och vår fantastiska nation som vi höjer glasen ikväll. 

Ära vare Blekingska!

Louise Heed, Blekingska nationens Notarie 2015.