Blekingska nationens Valberedning nominerar följande till nationsmötet den 13:e april 2023

Förslag för fyllnadsval på 1 termin gäller mandat för VT23.
Förslag för fyllnadsval på 2 terminer gäller mandat som löper från VT23 till och med HT23.
För ordinarie val på 2 terminer gäller mandat som löper från HT23 till och med VT24.
......................................................
Albin Lundholm, “Ordförande”
......................................................
Hanna Josefsson, Säkerhetsansvarig
......................................................
Elsa Karjalainen, VB (väldigt bäst)
.....................................................
Victoria Wester, HR-ansvarig
.....................................................
Isak Malm, vB-pQ

Fyllnadsval, 1 termin (VT23)

Charlene Eriksson, Brunchtjänsteman
23-åriga Charlene hittade till Blekingska i höstas och sedan dess har hon hunnit jobba bland annat brunch men också det största Höstblotet sedan Höstblotet året innan, vilket var det största Höstblotet sedan någon glömde äta sin frukost innan lunchtid för första gången. Med idéer om fattiga riddare, bagels och soppor vill Charlene göra brunchen till en mysig mötespunkt för studenter. Hon vill även börja marknadsföra vårt utbud av sällskapsspel för att ytterligare höja mysfaktorn på brunchen, och kanske även köpa in lite fler! Charlene visade förståelse för planeringsarbetet och framförhållningen som krävs för att få brunchen att fungera smidigt. Valberedningen är säkra på att brunchen inte blir någon cha(r)llenge för Charlene.

Leon Oliver Wolf, Idrottstjänsteman
24-year-old Leon studies a master in Social Scientic Data Analysis but his true interests lie in
sports. More specically the game of basketball, which he has years of coaching experience in. He also has experience organizing sport workshops at youth camps. Furthermore, Leon has a passion for yoga, and is excited to bring back GT-yoga as a regular event. Another idea for an event that Leon has is to bike to Lomma and go for a swim (hopefully when the weather is a bit warmer). We are excited for Leon to join the Blekingska wolfpack as a safe shoulder to Leon on when it comes to organizing fun sporting events.

Maximilian Scherstein, Pubmästare
Maximilian har sedan HT22 förgyllt nationens lördagskvällar med goda maträtter på Sonjas Ölcafé. Nu är han redo att testa på ett nytt utskott för att få uppleva andra utmaningar i köket! Maximilian ser fram emot att servera “hot” burgare och leka runt med kreativa toppings till burgarna. Bytet motiverar han bland annat genom att onsdagar funkar bättre med hans schema och att han är taggad på ett lite högre tempo under verksamhetstillfällena. Med sin erfarenhet som tjänsteman och i nationens kök tror vi i Valberedningen att Maximilian kommer leverera till Max på Onsdagspuben.

Fyllnadsval, 2 terminer (VT23-HT23)

Daniel Ashcroft, Textilvårdstjänsteman
Daniel har varit aktiv på nationen sedan HT19 och under sin tid har han hunnit med att vara
Klubbtjänsteman, fadder, Festmästare och PQ. Nu är han taggad på att bli tjänsteman igen, och vad passar bättre än textilvårdsutskottet? Ingenting menar Daniel som till och med praoat med sittande tjänsteman Cajsa. Tillsammans har de redan skapat ett seniorsunderlag som föreslår ett utökat utskott där tjänstemännen också bakar till exempelvis nationsmöten. Daniel har god koll på nationens tvättstugor och utrustningen i dem. Han beskriver passionerat hur man bäst tar sig an en stor mängd tvätt och föreslår olika sätt att tvätta miljövänligt. Jobbartröjorna kommer bli helt silky soft - med Daniel Ashcroft!

Dido Stadler Ölander, Pubmästare
Dido är en litteraturstuderande 20-åring som kom till nationen förra hösten och blev direkt
indragen i värmen. Hon har jobbat på Onsdagspuben flera gånger och har där fått uppskattning för ett effektivt arbetsflöde som hon kommer anamma när hon är ansvarig. Didos kärlek till puben härstammar i den kreativa processen med teman, spellistor och roliga burgare. Främst ser hon fram emot att ta sig an ett projekt och genomföra det. Med en god förståelse för planeringen och ansvaret som ämbetet innebär är vi i valberedningen övertygade om att Dido klarar puben galant! Hur kan vi inte välja in en Pubmästare som har Öl i sitt efternamn? Skämt åsido, nu väljer vi Dido!

Hvila Gren, PR-tjänsteman
20-åriga Hvila har varit medlem i Blekingska sedan början av året, och har redan hunnit jobba era olika utskott. Nu känner hon sig redo för att ta mer ansvar på nationen. Eftersom hon dessutom är kreativt lagd skulle PR passa henne perfekt. Hvila tycker om designen på Blekingskas nuvarande inlägg på diverse sociala medier, men anser att hemsidan kan förbättras. För att välja vilken nation hon skulle bli medlem i gjorde hon ett gediget arbete med att jämföra de olika nationerna - och i det arbetet kom hon fram till att Blekingskas hemsida behöver uppdateras. Som PR-tjänsteman skulle Hvila därför bland annat jobba för att hotta upp hemsidan så att det blir tydligare för novischer varför de ska välja just Blekingska. Valberedningen får ingen rast, men vi kan väl få Hvila?

Nea Sjöberg, PR-tjänsteman
22-åriga Nea har varit aktiv på nationen sedan höstterminen 2021 och har sedan dess varit ansiktet utåt som Hovmästare. Hon har under denna termin tagit en paus som tjänsteman och är nu redo att komma tillbaka med ny energi. Hon ser fram emot att jobba i en tajtare grupp med tjänstemän och längtar efter att få bolla idéer och bli PR-utskottets egna idéspruta. Bland annat vill hon kolla på SEO-lösningar för att göra nationen mer synlig för novischer och undersöka om det finns andra sätt att nå ut till folk genom våra sociala kanaler. Ni kanske tänker ne, vi tänker a.

Philip Wåxnäs, DJ-tjänsteman
21-åriga Philip kommer från Växjö och blev medlem på nationen HT22. Philip uppskattar vår
indieprol och drogs till nationens livespelningar och öppensinnade atmosfär. Han har jobbat ett flertal gånger på både Sonjas och Onsdagspuben. Med sitt stora musikintresse har han nu siktet inställt på vårt eminenta DJ-utskott! I Växjö har Philip DJat och jobbat sporadiskt på en klubb. Då spelade han främst vinylplattor men han ser fram emot att lära sig vår utrustning och leverera bangers hela natten lång. På fritiden skapar Philip en hel del musik som han fått spela för publik vid ett par tillfällen. Han skulle gärna hålla i en vinyl-klubb där folk kan ta med sina egna skivor. Med sin erfarenhet som DJ och inom klubbverksamhet samt sin kärlek för musik tror vi i VB att Wåxnäs kan få hela klubben att shake ass.

Simon Ramsberg, Klubbmästare
24-åriga Simon studerar industridesign här i Lund och kom till nationen tidigare i vår. Sedan dess har han har jobbat på både klubben och Sonjas. Det roligaste har enligt honom varit att träa nya människor och testa på nya saker! Nu ser Simon fram emot att engagera sig ytterligare genom att bli klubbmästare. Han lyfter vikten av att skapa en trygg klubb där alla gäster och jobbare kan må bra och ha kul! För att se till att klubbverksamheten yter på bra menar Simon att kommunikation mellan vakter, DJ, Klubbmästare och Barchefen är centralt. Han har tidigare varit med och organiserat friidrottstävlingar och läger, något som utvecklat hans ledarförmåga. På klubben sätter vi färg, med Simon Ramsberg!

Ordinarie val, 2 terminer (HT23-VT24)

Ellinor Barvestedt, Novischamiral
Ellinor kom till Lund för över fyra år sedan och har varit medlem i Blekingska sedan början av 2022. Förutom att Ellinor har poster som Pubmästare och Hovmästare i bagaget, har hon också varit fadder här på nationen. Därför känner hon sig nu redo att ta på sig ansvaret att planera nästa stordåd till novischperiod. På intervjun betonade Ellinor vikten av god kommunikation, dels novischamiralerna sinsemellan, dels mellan Novischamiraler och faddrar. Hon menar till exempel att det är viktigt att information går ut via en och samma kanal. Från sitt engagemang inom scouterna har Ellinor erfarenhet av större planeringsarbete. Att parera förarbetet införnovischperioden med studier kommer således inte att bli ett problem för Ellinor. Som förslag på event som skulle kunna ingå i nästa novischperiod nämner hon bland annat femkamp, en aktivitet hon själv uppskattade mycket när hon var fadder. Ellinor betonar dock vikten av marknadsföring för att pusha novischer till att dyka upp på de olika eventen. Valberedningen har fullt förtroende för att Ellinor, med sin goda kännedom om nationen och kärlek till Blekingska, skulle göra novischperioden gott. Valberedningen önskar att novischperiodens framgångar består, och därför nominerar vi nu Ellinor!

Kuratelsval, 2 terminer (HT23-VT24)

Elsa Hagström, Qurator
Vårterminen 2020 hittade Elsa till Blekingska där hon snabbt engagerade sig och blev en aktiv medlem. Hennes nations-CV är långt och innefattar poster som Pubmästare, Festmästare, Novischamiral, Hyresgästernas representant samt Trivseltjänsteman. Hon har även engagerat sig utanför nationen i form av att ha suttit som Sexmästare på Stora PQ. Som anordnare för två av Blekingskas största evenemang någonsin har hon fått med sig erfarenheter och kunskaper inom krishantering, ledarskap och samarbete vilket ger henne stadiga ben att stå på inför ett Q-år. Elsa underströk på intervjun vikten av att förstå vad ens kollegor jobbar med. Hon vill vara så behjälplig som möjligt och bekvämt kunna stötta upp när som helst. Hon påpekade även att Blekingska är ett hem, inte bara för henne utan för alla medlemmar. Det är en plats där man får prova på så otroligt mycket och lära känna sig själv, och Elsa vill nu vara med och styra arbetet för att främja vårt hem. Nu när nationens verksamhet börjar stabilisera sig efter flytten ser Elsa fram emot att börja planera mer långsiktigt och vända sig inåt. Där vill hon bidra till en transparens för kuratelsarbetet och
informera tjänstemannakåren hur arbetet fungerar och ser ut. Det framgick tydligt under intervjun att Elsa har en mogen syn på vad ämbetet innebär och vad hon kan förvänta sig av året, andra och sig själv. Valberedningen har därför valt att nominera Elsa eftersom hon är en rak och tydlig ledare men samtidigt flexibel och lyhörd. Därför tror vi att hon kommer att vara en utmärkt Q - var som Elsa, när som Elsa.

Nora Randsalu, Källarmästare
Sedan Nora blev medlem i Blekingska hösten 2020 har hon varit både Sonjastjänsteman och
Novischamiral. Förutom gemenskapen, tycker Nora att det bästa med Blekingska är att vara med i arbetet att hålla igång verksamheten. Nu är Nora intresserad av posten som Källarmästare, framför allt eftersom det innebär många olika slags uppgifter. Det är en kuratelspost som inte bara utspelar sig inne på expen, utan väldigt nära verksamheten och tjänstemännen som jobbar i den. Vidare upplever Nora att hennes organisatoriska förmåga och allmänna intresse för mat och dryck gör henne passande för uppdraget. Med det sagt tror hon inte att det blir några problem att hantera leveranser eller lära sig mer om tekniken. Hon menar också att det är genom sitt lugna, diplomatiska och tydliga sätt att källarmästra som hon kommer få andra att lyssna på henne. Utöver sina uppgifter på nationen har Nora också engagerat sig inom sin sektion på LTH, samt Radio AF och Lundakarnevalen. Därmed har Nora redan skaffat sig en nyanserad bild av Studentlund. Att representera nationen i andra studentikosa sammanhang ser hon som trevligt, men hon betonar också vikten av att hålla isär det arbetsmässiga och det privata. Med det sagt tror Valberedningen att Nora, med sitt goda tålamod och känsla för organisation, kommer att göra ett utmärkt jobb som Blekingskas nästa Källarmästare. Har vi Nora invändningar?

Följande poster föreslås vakantsättas för fyllnadsval, 1 termin (VT23)

● DJ-tjänsteman, 1 post
● Köksmästare, 3 poster
● Klubbmästare, 1 post
● Redaktör (Herulens Hærold), 1 post
● Sonjastjänsteman, 1 post

Följande poster föreslås vakantsättas för fyllnadsval, 2 terminer (VT23-HT23)

● Klubbmästare, 1 post
● Lunchtjänsteman, 1 post
● Sonjastjänsteman, 1 post

Följande poster föreslås vakantsättas för kuratelsval, 2 terminer (HT23-VT24)

● Notarie, 1 post