Blekingska nationens Valberedning nominerar följande till nationsmötet den 1:a februari 2024

Fyllnadsval, 2 terminer (VT24-HT24)

Agnes Torén, pubmästare

Freds- och konfliktstudenten Agnes har, sedan hon blev medlem i början av HT23, jobbat flera verksamheter på nationen. Det är den välkomnande stämningen och den härliga gemenskapen på Blekingska som gör Agnes intresserad av att bli tjänsteman. Hon har gedigen erfarenhet av att jobba som servitris på restaurang, varför vi i valberedningen tror att Agnes skulle passa perfekt för rollen som pubmästare. Agnes har en nyfiken inställning till rollen, och är mer än villig att lära sig mer om dess olika aspekter. Hon har ett intresse för mat och dryck, och spekulerar om att skapa en burgare med brie eller någon annan rolig ostsort. Valberedningen har fullt förtroende för att Agnes kommer att rådda onsdagspuben galant. Att välja in Agnes, vi Tor é en bra idé!

Josefin Landin, pubmästare

Snart 21-åriga Josefin pluggar Europastudier och har varit medlem sedan i höstas. Sedan dess har hon jobbat på onsdagspuben flertalet gånger. Hon trycker på att det är den sociala biten - att få träffa både gäster och andra jobbare - som är det bästa med puben. Nu har hon därför fått upp ögonen för att bli pubmästare. Hon tar med sig en erfarenhet av ledarrollen från ett tidigare åtagande som fotbollstränare, samt från tiden hon gjorde lumpen. Josefin arbetar bra i grupp och har lätt för att komma överens med många olika personer. Även om hon inte har jättemycket erfarenhet av just menyplanering och matlagning i storkök, så bedömer valberedningen att Josefin har skaffat sig god koll på vad posten innebär under jobbtillfällena. Med det sagt: med Josefin kommer onsdagspuben Land in good hands!

Lea Palm, brunchtjänsteman

21-åriga Lea pluggar geologi och blev medlem i nationen HT23. Hon har hunnit engagera sig en hel del genom att jobba på brunchen. Hon tycker att brunchen blir trevligast med roliga konceptmenyer och gemenskapen man får med alla man jobbar med i köket. Lea visar även på kreativitet i köket då hon föreslår att lägga till nya spin på uppskattade brunchmenyer. Som sitt jobb som storbjörn på Skånes djurpark, hade hon ansvar att delegera arbetsuppgifter och se till så allt rullar på effektivt, vilket hon understryker är viktigt i ett kök också. Hon har stenkoll på vad en brunchtjänsteman gör och därför vill vi inte vara Lea-lösa på brunchen!

Lisa Landin Grubb, pubmästare

22-åriga socionomstudenten Lisa kom till nationen i höstas och vill nu ta steget vidare till att bli pubtjänsteman. Hon beskriver Blekingska med varma ord och dras till dess chilla och härliga stämning. Hon är redo att leda puben och har inga problem med att ta fram sina socionomkunskaper för att lugna ner människor vid behov. Hon understryker vikten att vara trevlig för att få jobbare att vilja komma tillbaka, vilket vi i valberedningen inte tror att Lisa kommer ha några problem med. Med Lisa vid rodret kan vi lita på att få ta del av dipp till pommes och festliga burgare. Grubbla inte på Lisa, för med henne kommer onsdagspuben Land in good hands!

Saga Bydinger, klubbtjänsteman

23-åriga Saga läser musikteori och kom till nationen i höstas. Hon har under sin tid här arbetat flera gånger varav bland annat två pass under balen vilket har gjort henne redo inför sena kvällar. Innan sin tid här hos oss på Blekingska har hon arbetat som bartender och har därifrån en gedigen erfarenhet av att ha koll på överberusade gäster. Hennes tidigare arbetserfarenhet har gjort Saga van vid stressiga situationer och ett högt tempo och hon ser fram emot att tillsammans med sina kollegor leverera episka fredagskvällar. Att ha Saga som klubbtjänsteman blir som en saga som blir sann!

Stina Klahr, trivseltjänsteman

Stina är ett känt ansikte på nationen som, efter sin tid i exil i Wien, äntligen är tillbaka på Blekingska. Hon har tidigare varit lunchtjänsteman, men känner att rollen som trivseltjänsteman lockar och att den skulle passa henne bra. Dessutom har hon erfarenheter av att vara eventansvarig på Ämneslärarföreningen, där hon tidigare var med och arrangerade aktiviteter såsom bubbelboule, bokklubbar och film- och grillkvällar. Under intervjun påvisar Stina en ödmjukhet inför rollen, och menar att det är okej att det inte alltid kommer jättemånga människor på trivseleventen. Hon trycker istället på att det viktigaste är att de som dyker upp har trevligt och att stämningen är bra. Klahrt Stina kommer få oss att trivas!

Följande poster föreslås vakantsättas för fyllnadsval, 1 termin (VT24)

● Idrottstjänsteman, 1 post

● Klubbtjänsteman, 3 poster

● Köksmästare, 1 post

● Lunchtjänsteman, 1 post

● Sonjastjänsteman, 3 poster

Följande poster föreslås vakantsättas för fyllnadsval, 2 terminer (VT24-HT24)

● Klubbtjänsteman, 1 post

● Köksmästare, 2 poster

● Ljudtjänsteman, 1 post

● Lunchtjänsteman, 1 post

● Senior, 1 post