Motkandidatur för Notarie HT24-VT25

Tjena allihopa!

Jag heter Csaba och här är min motkandidatur till posten som notarie.

Jag väljer att motkandidera till posten i stället för att gå på intervju med valberedningen, för som ni säkert vet är jag en av valberedarna, om jag hade gått på en intervju hade jag fått en fördel gentemot de andra kandidaterna: jag var ju med när frågorna uppdaterades… Alltså handlar min motkandidatur om att ge samma chans till alla kandidater och inte om att jag inte har tillit för valberedningen och deras opartiskhet. Dessutom avstod jag från att diskutera vilka kandidater som skulle nomineras till kuratelsposter. Så jag hoppas att ni ser att genom hela processen har jag försökt vara så transparent som möjligt.

Jag kom till nationen HT21 och blev genast meddragen i gemenskapen på Blekingska. Jag blev klubbis, därefter festmästare, och nu har jag varit valberedare. Men jag vet att jag kan ge mer till nationen och notarieposten är något som hade passat mig bra.

Till notarieposten hade jag tagit med mig erfarenheter från nationen och arbetslivet. Från min tid som festmästare tar jag med mig stresstålighet och ett organiserat tillvägagångssätt. Som valberedare har jag vässat mina antecknings- och protokollförings-skills, och därifrån har jag också skaffat god kännedom kring hur nationen fungerar, vilket är viktigt för att kunna representera nationen såväl inåt som utåt. Utom detta har jag också erfarenhet från administrativt arbete, vilket ger mig goda insikter i hur man håller ett arkiv i ordning och vikten av att jobba strukturerat. Men min främsta styrka är nog att jag vill lära mig mer och jag vill alltid hitta sätt att bli bättre, både i arbetet jag utför och som person.

Jag har haft möte med Ellinor om posten och jag har fått en bra förståelse för vad notarien ansvarar för och hur posten passar in i övriga kuratelets arbetsuppgifter. Jag ser både fram emot det dagliga arbetet som notarie och det långsiktiga projektet att flytta vår server, och jag är redo att lära mig allt från de som var innan mig. Jag vill även fortsätta med att hålla i arkiv-puben för att bevara och öka kännedomen av nationens historia både för aktiva och våra gäster, då jag tycker att det är väldigt viktigt att komma ihåg dåtiden för att kunna blicka framåt.

Under grundskole- och gymnasietiden var jag aktiv i styrelsearbete för diverse idrottsverksamheter, så att samarbeta i kuratelet hade kommit naturligt för mig. Till ett kuratel hade jag bidragit med flitighet, pålitlighet, och såklart ett gott humör!

Tack för mig!