Blekingska nationens valberedning nominerar följande till nationsmötet den 2:a maj 2024.

Fyllnadsval, 1 termin (HT24)

Markus Oskarsson, ljudtjänsteman

Markus är ett känt ansikte på Blekingska då han har DJ:at på våra klubbar sedan VT22, men nu vill han prova en ny roll som vår ljudtjänsteman. Han har sedan länge hjälpt till med att fixa ljudet innan spelningarna på nationen, så han har stenkoll på utrustningen, och ser potentiella utvecklingsmöjligheter i ljudväg. Under intervjun understryker Markus vikten av ett välfungerande samarbete och kommunikation med bandbokaren och bandet innan spelningar för att se till att det blir den bästa möjliga upplevelsen för våra gäster. Med all sin erfarenhet och intresse för ljud och musikproduktion är Markus ett självklart val till ljudtjänsteman. Hade vi kunnat ge en Oscar för bästa ljud, så hade vi gett den till Markus!

Ordinarie val, 2 terminer (HT24-VT25)

Samuel White, Sonjastjänsteman

Samuel är en 21-årig student som i nuläget pluggar arkeologi. Han har varit novisch sedan i januari och fattade tycke för nationen efter en mycket trevlig novischperiod. Sedan dess har han jobbat väldigt mycket på nationen, framför allt onsdagspuben och Sonjas. Samuel har ett stort matintresse och är därför extra intresserad av att bli Sonjastjänsteman. Han har erfarenhet av att jobba i kök på sjukhuset i Lund där han ofta fått jobba självständigt. På Sonjas planerar han att bland annat anordna en brittisk pubkväll, där han skulle servera bangers and mash med hemgjord gravy. Valberedningen är mycket sugen på detta och tror att med Samuel White blir det all right!

Matilda Sahlin, klubbmästare

22-åriga Matilda har varit medlem i Blekingska sedan början av den här terminen, då hon även var med på vår novischperiod. Sedan dess har hon jobbat flertalet verksamheter, däribland våra klubbar. Eftersom det är just klubben som hon har fastnat för allra mest är hon nu intresserad av att bli klubbtjänsteman. Matilda har god koll på vilka uppgifter som ingår i arbetet. Från sina tidigare erfarenheter som volleybolltränare har hon skaffat sig en förståelse för ett bra ledarskap. Dessutom medger Matilda att hon är en kvällsmänniska, vilket vi i valberedningen tror är en fördel. ♫ Come on Sahlin! ♫

Ellinor Barvesten, senior *

23-åriga masterstudenten Ellinor har under det senaste året suttit som nationens Notarie men är inte riktigt redo att släppa taget om nationen ännu. Efter att ha slavat bakom datorn det senaste året känner Ellinor att det är hennes tur att vara den som protokollförs och söker sig därför till seniorskollegiet. Under sitt år har hon deltagit i etableringen av en ny molnbaserad lagringstjänst (Klippgrävlingen är död), och som senior vill hon fortsätta med arbetet kring dokumenthanteringen på nationen. Ellinor poängterar att för att det ska vara ett hälsosamt styrelseklimat krävs det en öppen miljö där alla får komma till tals. Ellinor är väl medveten om nationens möjligheter och utmaningar inför det kommande året, vilket valberedningen tror kommer att gynna seniorskollegiet. Med sin kunnighet och lugna personlighet tror vi att Ellinor kommer klara uppdraget galant och därför vill valberedningen att Ellinor blir vår senior.

Josiah Barkström, köksmästare

22-åriga Josiah har snart varit medlem på nationen i två år och under den tiden har han langat burgare på onsdagar. Men nu vill han prova något nytt där han kan utvecklas och laga god mat, därför känner han att köksmästare hade passat honom väl. Han tar med sig stresstålighet, bra samarbetsförmåga, och erfarenhet från att ha jobbat som arbetsledare till posten. Josiah lyfter under intervjun vikten av att lära upp jobbare och hans självklara matintresse. Så därför säger vi i valberedningen: Jo, Sí, Ah till Barkström i köket!

Elliot Rosenquist, hovmästare

Den 21-åriga geologstudenten Elliot har varit medlem i Blekingska nationen sedan HT22, och har sedan VT23 förgyllt våra fredagskvällar med goda drinkar på klubben. Det Elliot gillar mest med att vara aktiv på nationen är att engagera sig och prata med nya personer och han understryker vikten av att se till att jobbarna har det bra. Under intervjun uppvisar Elliot en god förståelse kring vad posten som hovmästare innebär och han tror att hans kunskaper från bar kommer att hjälpa honom att hålla fantastiska sittningar. Det blir inte en nitlott med Elliot i hovet!

Teodora Angergård, klubbtjänsteman

Teodora är en 20-årig student som i nuläget går termin 2 på läkarprogrammet. Här på nationen har hon redan engagerat sig som quizförman och har dessutom jobbat flera olika utskott. Från arbetslivet har hon erfarenhet från jobb på Espresso house där det ställs stora krav på ens förmåga att kunna multitaska. Teodora är även engagerad på sin utbildning som utbytesansvarig på IFMSA, en internationell förening för läkarstudenter. Teodora visar på god förståelse av vad som krävs för att skapa en god stämning i jobbarlaget, och understryker särskilt vikten av att alltid var positiv och bibehålla lugnet. Vi tror att Teodora kommer göra ett mycket bra jobb på klubben! Därmed nominerar vi Teodora, vadårå??

Följande personer föreslås få fortsatt förtroende, fyllnadsval 1 termin (HT24)

● Matilda Erichs Lång, senior

Följande personer föreslås få fortsatt förtroende, ordinarie val 2 terminer (HT24-VT25)

● Daniel Ashcroft, senior

● David Evertsson, senior

● Isak Hasselberg, redaktör

● Cajsa Svensson, PR-tjänsteman

● Ellen Södergren Baier, klubbtjänsteman

● Adrian Carlsson, klubbtjänsteman

● Axel Nilsson, bandbokare

● Linn Danielsson, DJ-tjänsteman

● Sophie Cardinal, körtjänsteman

● Lova Lindberg, pubtjänsteman (bar)

● Emma Lindblad, pubtjänsteman (kök)

● Asta Beranek, sonjastjänsteman

● Julia Hansson, sonjastjänsteman

● Wilmer Filén, sonjastjänsteman

● Nina Ohlson, brunchtjänsteman

● Maximilian Bernpaintner, köksmästare

● Jana Matijevic, köksmästare

● Ellen Healy, hovmästare

● Tea Norell, idrottstjänsteman

● Felix Mölsä, textilvårdstjänsteman

● Tove Böckman, fanbärare

Följande poster föreslås vakantsättas för fyllnadsval, 1 termin (HT24)

● Sonjastjänsteman, 1 post

● Idrottstjänsteman, 1 post

Följande poster föreslås vakantsättas för ordinarie val, 2 terminer (HT24-VT25)

● Barchef, 2 poster

● Brunchtjänsteman, 1 post

● DJ-tjänsteman, 1 post

● Klubbmästare, 1 post

● Lunchtjänsteman, 2 poster

● Pubtjänsteman - kök, 1 post

● Pubtjänsteman - bar, 1 post

● Trivseltjänsteman, 1 post

*Csaba Dékány har ej deltagit i nomineringsprocessen av seniorsposter.