Nomineringar ute!


Blekingska nationens valberedning nominerar till nationsmötet den 3 maj 2018

Förslag för ordinarie val på 2 terminer gäller mandat som löper från 1 juli 2018 till 30 juni 2019. Ordinarie val på 1 termin löper från 1 juli 2018 till 31 december 2018.

Förslag för fyllnadsval på 2 terminer gäller mandat som löper från valdagen till 31 december 2018.

Ordinarie val

Otto Johansson

Bandbokare, 2 terminer

Ålänningen Otto Johansson har varit bandbokare till och från sedan 16 års ålder, bland annat på en åländsk festival som han har varit med och anordnat två gånger. Han har härigenom byggt upp ett grundläggande kontaktnät inom musikbranschen som han hoppas kunna använda och utveckla som bandbokare på Blekingska. Otto vill jobba för att Blekingska ska fortsätta att vara en nation med en spännande livescen. Otto ser bandbokarposten som en möjlighet att omsätta sitt stora musikintresse i något praktiskt. Valberedningen kommer att sakna Ottos Sonjas-mat men ser fram emot att se vilken musik vi får höra på nationen framöver!

Sara Thiringer

Trivseltjänsteman, 2 terminer

Efter ett år som kårpamp på samhällsvetarkåren är Sara nu taggad på att komma tillbaka till tjänstemannakåren. Hon tycker det ska bli kul att få jobba med likabehandlingsfrågorna på nationen samt att skapa roliga evenemang för tjänstemän såväl som för medlemmar. Med sin erfarenhet från kåren tror hon att hon kan bidra med många bra idéer och kunskaper. Sara vill jobba mycket för att skapa en stark sammanhållning inom tjänstemannakåren och göra det attraktivt att bli tjänsteman. Vi i valberedningen ser glatt fram emot att få se Saras blåa hår på nationen igen!  

Fanny Stevenhag

Fanbärare, 2 terminer

Efter sitt år som qurator är Fanny inte redo att sluta med sitt reppande och vill nu bära blekingskas fanor högt. Med tidigare erfarenhet som fanbärare för både LUS och blekingska är Fanny trygg i sin roll som fanbärare. Hon ser fanbärandet som en ära och gillar de studentikosa traditionerna. Vi i valberedningen tror att Fanny kommer bära fanan perfekt och högt både i med- och i motvind!

Elsa Sjöblad

Vaktchef, 2 terminer

22-åriga Elsa har varit inskriven på nationen sedan HT16 och har under denna tid hunnit vara barchef, tandemamiral och festmästare. Nu är Elsa sugen på att testa på en ny tjänstemannapost men vill fortfarande vara kvar i fredagsgänget och tror därmed att rollen som vaktchef hade passat henne perfekt.  Elsa ser sig själv som en lugn och stresstålig person och tror att de erfarenheter gällande alkoholhantering som hon har fått under sina terminer som barchef kommer kunna vara hjälpsamma i arbetet som vaktchef. Valberedningen ser fram emot att förklara vem dem är för Elsa innan de blir utslängda!

Malte Kauranen

Ölcafé-tjänsteman, 2 terminer

LTH-studenten Malte har varit inskriven på nationen sedan VT18. Under terminens gång har han hunnit jobba flera av nationens matutskott och är nu sugen på att ta sig an Sonjas. Malte har ett stort intresse för matlagning och är inte rädd för att laga mycket vegetariskt och veganskt. På sin fritid brygger Malte egen öl och tycker nu det ska bli kul att vidga sina ölvyer genom att komma i kontakt med öl som garanterat smakar bra. Vi i valberedningen ser fram emot att prova både Maltes mat och öl!

Alexandra Gäddnäs

Festmästare, 1 termin

19-åriga Alexandra har varit inskriven på nationen sedan HT17. Under denna tiden har hon hunnit med att jobba nästan alla av nationens utskott samt vara tjänsteman för brunchen, trots att hon har jobbat på Gran Canaria under 4 av dessa månaderna... Nu är Alexandra sugen på att rodda balen! Hon har jättemånga idéer på hur utskottet kan utvecklas och struktureras annorlunda, däribland i hur det ska hittas baljobbare. Alexandra tror att ett bra ledarskap bygger på tydlig kommunikation, struktur och framförhållning. Vidare ser hon sig själv som väldigt lösningsorienterad och förbereder sig inför eventuella problem med både en plan b, en plan c och en plan d. Efter att ha arrangerat en musikfestival på Åland har Alexandra erfarenhet av det mesta som det innebär att jobba med ett större projekt, däribland att söka sponsorer och ser fram emot att söka sponsorer inför höstblotet. Alexandra ser allra mest fram emot all dans på bordet på sexan och vi i valberedningen tror att hon kommer rodda årets bästa fest.

Oscar Gruvberger

Festmästare, 1 termin

24-åriga Oscar har varit inskriven på nationen sen VT15. Sen dess har han hunnit vara vaktchef i två terminer och bandbokare i hela fyra. Oscar är ett känt ansikte på nationen och har jobbat mycket på de olika utskotten ända sen han skrev in sig. Oscar ser nu festmästarrollen som nästa naturliga steg och ser fram emot att arrangera nationens största arrangemang! Oscar har tidigare erfarenhet av att arbeta med events efter att ha sommarjobbat med en eventplaneringsbyrå som roddat flera svenska stadsfestivaler. Oscar har i sin bandbokarroll utvecklat en stor trygghet i ett självständigt planeringsarbete och tar denna erfarenhet med sig in i festmästeriet. Vidare betonar Oscar vikten av god kommunikation inom utskottet och inom balrådet för att få planeringen att fortlöpa så effektivt som möjligt. Oscar har erfarenhet av att hantera en av nationens största budgetposter och ser det som i en styrka i sponsringsarbetet av balen. Oscar tycker det allra roligaste ska bli att forma balens helhet och sätta sin egna prägel på höstblotet. Vi i valberedningen tror att att Oscar kommer att gruva fram en skimrande fest!

Dimitrios Skopelitis

Brunchtjänsteman, 2 terminer

Like a swift wind from the southeast

Dimitrios will become our brunch beast

Like a greek spinach pie,

his cooking will catch our eye

From the coffee shop back in Greece

Dimitrios have learned how to make us at ease

Sunday mornings with Skopelitis at the wheel

Everyone visiting Blekingska will get a delicious meal

 

Ted Sörensen

Brunchtjänsteman, 1 terminer

Ted Sörensen började sin karriär på Blekingska som en av två drivande personer i uppstarten av Café Frasse. De senaste två terminerna har Ted varit Novischamiral. Han är nu sugen på att ta sig an ett matutskott igen och efter att ha jobbat ett par gånger på brunchen är det på denna hans val har fallit. Ted vill fortsätta i Alexandras fotspår och servera ett brett utbud av rätter, men har han har också egna idéer, bland annat att pusha för en vegansk profil. Valberedningen ser fram emot att spendera söndagsmornarna med Blekingskas egna influencer.  

 

Blekingska Nationens valberedning föreslår att följande personer får fortsatt förtroende HT18 - VT19

  • Julia Martiskainen, Klubbmästare

  • Sebastian Mårtensson, Körtjänsteman

  • Lehman Benson, Senior

  • Ossian Contassot, Redaktör

Valberedningen lägger inte fram några förslag för följande vakanta poster. Detta beror på lågt söktryck. Blekingska nationens valberedning uppmanar därför nationsmedlemmarna att motkandidera i så stor utsträckning som möjligt. Detta görs senast den 29 april genom ett meddelande på nationens anslagstavla samt till valberedningen på valberedningen@blekingska.se, alternativt ordförandens brevlåda på Måsvägen 13B.

Följande kuratelspost utlyses för fyllnadsval

Proqurator Social, 2 terminer

Följande poster utlyses för fyllnadsval

Barchef, 2 terminer

Barchef, 1 termin

Café-tjänsteman, 2 terminer (2 poster)

DJ-tjänsteman, 2 terminer

Hovmästare, 2 terminer

Hovmästare, 1 termin

Hyresgästernas representant, 2 terminer

Klubbmästare, 2 terminer (2 poster)

Klubbmästare, 1 termin (2 poster)

Köksmästare, 2 terminer

Köksmästare, 1 termin

Pr-tjänsteman, 2 terminer

Pr-tjänsteman, 1 termin

Pubtjänsteman, 2 terminer (3 poster)

Pubtjänsteman, 1 termin (3 poster)

Revisor, 2 terminer (2 poster)

Senior, 2 terminer (2 poster)

Senior, 1 termin

Sångtjänsteman, 1 termin

Tekniktjänsteman, 2 terminer

Trivseltjänsteman, 1 termin

Vaktchef, 1 termin (2 poster)