Motkandidatur till lagtima nationsmöte torsdagen den 14e december 2023: Valberedning VT2024-HT2024

Hej, jag heter Csaba och jag skulle vilja bidra till Blekingska Nationens valberedning. Jag motkandiderar till både mandaten, och hoppas på det bästa! Som valberedare hade jag tagit med mig alla erfarenheter som jag har samlat på mig på Blekingska, ett driv för att lära mig mer, men främst en inställning för att se till att nationen rullar vidare.

Jag är 21 år gammal och pluggar på biomedicinprogrammet. Jag kom till nationen HT21, efter en härlig novischperiod insåg jag att jag hörde hemma här och blev kvickt klubbmästare, och därefter festmästare.

Både som klubbis och festis har jag fått lära mig hur nationen fungerar. Jag har haft nära kontakt med stora delar av kuratelet under planeringen till balerna så jag är införstådd i deras roller och vad som krävs från de, under mina år här har jag även jobbat på många utskott och därför vet vad som krävs från tjänstemän i många utskott, och jag har även varit med på seniorsmöten så jag förstår deras funktion och vikten av deras arbete. Självklart kan jag erkänna att jag inte har stenkoll på alla utskott, men jag har ett driv att lära mig om det jag inte kan idag.

Det var under balplaneringen som jag insåg att jag är bra på att jobba långsiktigt. Där tror jag att det finns en likhet i hur valberedare jobbar, det är kanske inte lika mycket planeringsarbete men det är viktigt för nationens funktion att valberedarna tänker i längre sikt. Så att man ser till att förtroendeposterna, tjänsteman som kuratelare och seniors, fylls av människor som kan fortsätta att hålla igång nationens arbete.

Och för att avsluta med en klassisk VB-drag: nu ska jag sluta TJABBA så ni kan rösta på Csaba till VB! (förlåt)

Vi ses på mötet,

Csaba Dékány