Motkandidatur till lagtima nationsmöte torsdagen den 14e december 2023: Festmästare VT2024-HT2024

Hej!

Jag heter Josiah Barkström och jag motkandiderar som festmästare. Under min tid här i Lund har jag fått upp ögonen för baler. Efter att ha gått på flertalet baler har jag blivit som förälskad av konceptet. Ända sedan inför Backanalen i april har jag drömt om att få ställa till med en egen bal. Det hela började med att jag pratade flitigt med festmästarna om hur det är att vara festmästare och jag har bara fallit mer för det sedan dess. Därefter har jag varit delaktig under balråd och fått insikt i hur balprocessen går till och skulle inte kunna vara mer taggad på att få skapa en sådan upplevelse som jag själv har haft tur att få uppleva. Sedan dess har jag fortsatt att engagera mig kring balen, som när tomteverkstaden behövde ytterligare hjälp med att fixa de sista förberedelserna innan balen så kom jag ner för att hjälp till extra. Under baldagen var jag invald som marskalk och jobbade intensivt med ankjakt. Därutöver blev jag kvar och arbetade under natten med discostädet framtill morgonkvisten.

Ifrån det hela har jag lärt mig hur mycket planering och smådetaljer det finns att både göra och förbättra. Till det har jag tagit med mig erfarenhet ifrån tidigare jobb där jag varit arbetsledare. När baldagen närmar sig och allt ska fraktas till AF-borgen har jag där med mig erfarenhet ifrån jobb där jag styrt upp logistik och tilldelat arbetsuppgifter. Och sedan för själva baldagen har jag erfarenhet att arbetsleda ifrån puben bland annat.

Bland festmästarnas arbetsuppgifter är jag mest intresserad att jobba med jobbare och PR vilket jag har studerat inom tidigare men är öppen för alla arbetsuppgifter som kan hjälpa till balen. Som ledare arbetar jag disciplinerat och delar effektivt upp arbetsuppgifterna kring jobbarna för att minska arbetsstressen. Men jag är även en person som inte är rädd för att be om hjälp ifall det skulle behövas och är alltid där ifall jobbarna eller arbetskamraterna behöver extra stöttning. Sedan för att göra balen till det bästa tänkbara krävs det att främja jobbarna och göra det så trivsamt för dem som möjligt. Jag har redan så många förslag på förbättringar som jag är riktigt taggad på att framföra!

Men just det jag älskar mest är när gästerna lämnar och det jag ser är leenden på deras läppar och jag vet om att dem hade den bästa tiden i deras liv. För att ge andra glädje är en av de bästa känslorna i världen.

På återseende,

Josiah Barkström