Motkandidatur till lagtima nationsmöte torsdagen den 14e december 2023: Valberedning VT24-HT24

Kandidatur till Valberedningen VT24-HT24

Hej!

Mitt namn är Nellie och jag kom till Blekingska HT19. Sedan dess har jag hunnit med att vara pubtjänsteman, festmästare, novischamiral, PQS och nu senast senior. Jag har länge intresserat mig för valberedningen och har varit sugen på att gå med under en tid nu. Jag tycker det är väldigt kul att se att folk vill engagera sig inom olika delar av nationen och jag tycker därför att det vore väldigt roligt att få vara med i den processen.

Under mina terminer har jag fått möjligheten att bekanta mig med nästintill alla delar av nationen och jag har fått god kunskap om hur nationen fungerar och vad som behövs för att få den att rulla. Som PQS innebar det att jag hade nära kontakt med nästan alla utskott och jag har därför en bra insyn i vad som krävs av en tjänsteman i allmänhet men även specifikt för vardera utskott.

Som gammal kuratelare har jag god förståelse för vad som behövs av en potentiell kuratelare och jag känner att den insynen kan vara värdefull för framtida kuratelsval. Utöver att själv ha varit kuratelare har jag dessutom under mina många terminer på nationen bevittnat väldigt många olika kuratelare och konstellationer och har alltså en bra grund för att kunna delta i en kuratelsvalsprocess.

Under det senaste året har jag suttit som senior och genom det arbetet har jag kunskap om hur arbetet i seniors ser ut och känner mig lämpad för att i en valberedningsprocess kunna bidra till val av seniorkollegiet. Under mina år i nationen har jag samlat på mig värdefull erfarenhet om nationen och har god insyn i hur den fungerar samt vad som behövs för de olika instanserna. Kort och gott, jag har gjort en hel del här på nationen och jag vill gärna göra lite mer och känner mig redo för valbereda tjänstemän, kuratelare och seniorer.

Vi ses på mötet!

Kram,

Nellie Ohlson