Valberedningen nominerar följande

Blekingska nationens valberedning nominerar till nationsmötet den 2 november 2017. 

Förslag för ordinarie val gäller mandat som löper från 1 januari 2018 till 31 december 2018. Förslag för fyllnadsval på 2 terminer gäller mandat som löper från valdagen till 30 juni 2018. För fyllnadsval på 1 termin gäller mandat som löper från valdagen till 31 december 2017.

Ordinarie val

Emil Pierre - Notarie, 2 terminer

Emil Pierre är 22-årig ung man från Stockholm. Pierre studerar Medieteknik och processdesign i Malmö, och har varit inskriven i nationen sen hösten ‘16. Han blev snabbt aktiv i tjänstemannakåren som barchef, efter att ha blivit nominerad efter endast en kväll som jobbare. Karriären i tjänstemannakåren fortsatte våren 2017 då Pierre satt som vaktchef och även var en ihärdig fotoförman som dokumenterade majoriteten av klubbarna under terminen. Under hösten har Pierre fortsatt att på olika sätt jobba nära PR-utskottet.

Pierre ser rollen som Notarie som en möjlighet att förbättra sina färdigheter, och samtidigt utveckla PR-utskottet. Pierre anser att mer och bättre PR spelar en väldigt viktig roll i att öka besöksantalet till nationen. Bland annat ser Pierre fler nationsfotografer som kan dokumentera verksamheterna snabbare och effektivare som en möjlighet att sprida  vad som händer på nationen till fler människor, vilket även kommer påverka fler att vilja bli aktiva. Han poängterar även vikten av att Blekingska syns på sociala medier.

Sin största utmaning som Notarie tror Pierre skulle vara att arbeta med  sponsringen till nationen, men det är något som han vill jobba på. Pierre vill även jobba aktivt med samarbetet mellan PR-utskottet och Notarien.

När det krävs tar Pierre en ledande roll i mindre sammanhang, men i mångt och mycket är Pierre en teamworker. Sin syn på ett bra samarbete beskriver han som när det finns utrymme för oliktänkande, men där alla i grund och botten jobbar mot samma mål och gemensamma vision. Han anser att ett bra ledare är någon som frågar folk utan att kräva saker.  Ytterligare anser Pierre att ett samarbete mellan vännationer och Gudrunnationerna är viktigt att jobba för. Genom bra kontakter med andra nationer kan man byta kunskap och bra ideér. Vi i Valberedningen tror att Pierre skulle göra ett fantastiskt jobb som Notarie!


Emelie Wahlström - Novischtjänsteman, 2 terminer

Emelie Wahlström är en 25 år gammal göteborgare som har spenderat sina tre senaste år i Lund där hon varit en aktiv jobbare och besökare på Blekingska nationen. Som ledare strävar Emelie efter att vara transparent, kommunikativ och pepp. Med fadderroller i ryggen från både nationen och universitetet samt erfarenhet av att ha det yttersta ansvaret över Lundaprides volontärer är vi övertygade om att Emelie har det som krävs för att driva Novischutskottet med bravur!

Fyllnadsval

Alexandra Gäddnäs - Brunchtjänsteman, 1 termin

Alexandra är en 19 årig ålänning som kommit till Lund för att läsa religionsvetenskap. Efter två månader i Lund anser hon att hon är redo för en utmaning utöver plugget. Med många idéer och ett genomtänkt koncept kring hur brunchen ska gå till känner hon sig redo att starta upp utskottet. Med ett stort matlagningsintresse och orädsla för att experimentera fram olika rätter känns Alexandra som en perfekt match enligt valberedningen. Vi i valberedningen ser fram emot många långa bruncher under Alexandras ledning!     

Morgan Kringstad - Dj-tjänsteman, 1 termin

Morgan pluggar kulturjournalistik och på fritiden ägnar han sig åt att designa spel och producera egen musik. Med ett stort och brett intresse för musik så ser vi i valberedningen Morgan som ett starkt tillskott till nationen. Han känner sig bekväm med att spela flera olika genrer då han har ett en bred kunskap om dem och gärna vill utöka sin repertoar. Vi i valberedningen ser fram emot många långa svettiga nätter med Morgan i DJ-båset!  

Otto Johansson - Ölcafétjänsteman, 2 terminer

20-årige Otto läser media och kommunikation och har spenderat mycket av sin lediga tid på Blekingska både som besökare och jobbare. Han har trivts så bra att han nu vill testa på tjänstemanna-livet. Med stor erfarenhet av matlagning och en bra bredd inom de olika köken ser vi i valberedningen Otto som en självklar kandidat. Att han också känner sig bekväm med att laga både vegetariskt och veganskt ser vi som ett stort plus. Vi i valberedningen ser fram emot att få njuta av Ottos mat på fredagar!

Malin Pålsson - Ölcafétjänsteman, 1 termin

Malin Pålsson är en 18-årig musikintresserad Lundatös nyligen examinerad från gymnasiet. Redan som barn lagade Malin trerätters till familjen, och hoppas på att snart även få utfodra hungriga studenter och lära sig mer om ölsorter på Blekingskas anrika ölcafé. Som statistikstudent tror vi Malin har receptet till att få Sonjas framgång att bli nära nog en statistisk omöjlighet.

Tove Böckman - Pubmästare, 2 terminer

Supertrevliga Tove är en 21 år gammal filmentusiast med ett stort intresse för mat, sång och språk. Tove är en trygg person med stort driv. Hon har både dragit igång och drivit en skoltidning under gymnasiet och hållit i SI-möten på franska. Tove har genom sin höga närvaro under novischperioden och sina återkommande jobbpass på nationen visat att hon vill vara en del av gemenskapen på Blekingska. Valberedningen är säkra på att trygga, trevliga tagliatelle-älskande Tove kommer att göra ett fantastiskt jobb som Pubbis!

Albin Ingelström - Pubmästare, 2 terminer

Albin är en lugn, ölintresserad person som på fritiden tycker om att laga mat och spela blues och rock på sin gitarr. Albin har jobbat flera gånger på både Blekingska och Smålands nation och har trivts bra både i köket och bakom bardisken. Albin har långt till stress och känner sig inte främmande inför att ta sig an en ledarroll när situationen kräver det. Valberedningen är övertygade om att Albin med sin lugna utstrålning kommer att klara jobbet som pubbis galant och skapa stressfria onsdagar för både jobbare och tjänstemannakollegor!

Felix Johansson - Pubmästare, 2 terminer

Energiknippet Felix är en 19-årig bloggare som har lämnat metropolen Växjö till förmån för Lunds studentliv. Felix stora musikintresse förde honom till Blekingska där han redan har hunnit bli ett bekant ansikte för många. Felix är långt ifrån främmande inför rollen som ledare. Han har varit både elevrådsordförande och arbetat som servitör; ett jobb som har innefattat både eget ansvar, samarbete, alkoholservering, hantering av pengar och upplärning av nya kollegor.  Felix anser sig själv vara tydlig, positiv och pedagogisk. Valberedningen ser mycket fram emot att se Felix bakom bardisken många onsdagar framöver!  


Clara Gutierrez - Klubbtjänsteman, 2 terminer

Clara Gutierrez är uppvuxen i Frankrike och har både svenskt och franskt påbrå. Hon hittade hem till Blekingska under höstterminen 2017. Hon har redan hunnit med att jobba klubb ett antal gånger och känner sig nu redo att gå vidare till att driva klubben och bli Klubbtjänsteman. Clara ser sig själv som en naturlig ledare och kan vara en positiv och drivande kraft i en grupp. Vi i valberedningen ser fram emot många svettiga klubbar under Claras trygga vingar.

Isabel Stenberg - Klubbtjänsteman, 2 terminer

Isabel Stenberg är 24 år och studerar psykologi. Hon har varit medlem i nationen sedan vårterminen 2016. Isabel har varit en aktiv medlem på nationen och jobbat för många olika utskott. Nu känner Isabel sig redo att ta en aktivare roll på nationen och bli Klubbtjänsteman. Hon har många intressanta ideér för att utveckla klubben och göra den till en ännu bättre upplevelse för besökarna och jobbarna. Vi i valberedningen tror att Isabel med sin fantastiska utstrålning kommer bli ett fantastiskt tillskott till tjänstemannakåren och att hon kommer förbättra våra klubbar för både besökarna och jobbarna.

Julia Martiskainen - Klubbtjänsteman, 2 terminer

Julia Martiskainen is an outgoing and happy finnish girl who has been a member of Blekingska since the spring semester 2016. She is 23 years old and studies human rights. She has worked for several committees at the nation and is now ready to take the step to become a tjänsteman. With experience of leading a group of 150 scouts in Finland we in the election committee strongly believe that Julia will be a great leader and asset to the Klubb-committee and we look forward to dance with her!

Annie Halje - Klubbtjänsteman, 1 termin  

Annie Halje har varit aktiv på Blekingska sedan vårterminen 2014 och har under sin tid på Blekingska hunnit med att vara både radiotjänsteman, pubtjänsteman samt jobbat ett oräknebart antal tillfällen för olika utskott. Annie har nu efter en tids paus från tjänstemannakåren beslutat sig för att göra en efterlängtad comeback och bli Klubbtjänsteman. Annie har under sina år spridit en stor glädje runt omkring sig på nationen och vet vad Blekingska handlar om. Med hennes erfarenhet och rutin tror vi i valberedningen att hon hade varit ett perfekt tillskott till Klubbutskottet och vi ser fram emot att se klubben utvecklas under hennes ledning. It will be rice.   

Adam Varg Barvesten - Tekniktjänsteman, 2 terminer

Den tjugo och ett halvt år gamla Karlskroniten Adam blev medlem i nationen för två år sedan. Under denna tiden har Adam inte bara jobbat flera gånger utan även fått ett rykte som nationens handyman. Till vardags pluggar Adam civilingenjör med inriktning datateknik och det tillsammans med sin jobberfarenhet från ett byggföretag gör att vi ser Adam kommer att passa som tekniktjänsteman som handen i arbetshandsken!

Följande kuratelsposter utlyses för fyllnadsval

Proqurator, 2 terminer

Proqurator Social, 2 terminer

Följande poster utlyses för fyllnadsval

AFÖS-representant, 1 termin

AFÖS-suppleant, 2 terminer

Barmästare, 2 terminer

Barmästare, 1 termin

Brunchtjänsteman, 2 terminer

Hovmästare, 1 termin

Idrottstjänsteman, 2 termin

Karnevalsamiral, 2 terminer

Klubbmästare, 1 termin 

Köksmästare, 1 termin (2 poster)

Pubmästare, 1 termin (3 poster)

Senior, 1 termin

Trivseltjänsteman, 2 terminer

Trivseltjänsteman, 1 termin

Vaktchef, 1 termin (2 poster)